A Travellerspoint blog

Reisschema

Nog een weekje, en we zijn er mee weg... whiieeeuw! 't begint zo hard te korten, ik kijk er enorm naar uit, heb ondertussen de laatste inkoopjes gedaan en het aftellen is begonnen! Het is best wel spannend hoor! Drie weken, ver weg, met allemaal onbekende mensjes (maar het ziet er een toffe bende uit hoor!)
Gezien heel heel het terreurgedoe op vliegtuigen, mogen we bijna geen handbagage meenemen (jaja, we vliegen via New York ...) en alles moet in een doorschijnend zakje zitten... Jeej. Het praktischte is nog de doosjes voor lenzen, maar ZONDER vloeistof... ja, veel zijde der dan ni mee he!!!
Ik zal hier tijdens de reis proberen een verslagje bij te houden. Hieronder is het voorgestelde reisschema! Of dit effectief zo zal verlopen hangt van heel wat factoren af... Orkanen, vertragingen, bussen die niet komen opduiken, zin om iets anders te doen of zo, kunnen hier grondige veranderingen in veroorzaken!

1 Di 05/09 Brussel – Merida
Afspraak in Zaventem om 5u45… Om 9u50 stijgen we op richting New York (vluchtnummer CO 61). Van New York vliegen we naar Houston en van Houston naar Mérida (Mexico!) Als alles goed gaat komen we daar aan om 21u28 plaatselijke tijd, dat is voor jullie 4u28 ’s ochtends. Jupjup, het is ginder dus zeven uur vroeger dan hier!

2 Wo 06/09 Merida – Valladolid
Vandaag is er een rustig dagje gepland omdat we waarschijnlijk toch met een serieuze jetlag zulllen zitten. We verlaten Merida met de bus richting Valladolid. Daar gaan we wat zwemmen en fietsen.

3 Do 07/09 Chichén Itza en cenotes
Hier maken we voor de eerste keer kennis met de sites van de Maya’s. Dit is de grootste, best gerestaureerde en meest bezochte archeologische zone van Mexico) te trekken. We vertrekken al vroeg omdat de temperaturen dan nog meevallen en omdat er dan nog weinig toeristen zijn. Daarna gaan we een plonsje wagen in een cenote! Cenotes zijn natuurlijke bronnen met prachtig turquoise-blauw water in ondergrondse grotten waar het zonlicht via een opening aan de bovenkant binnen kan.

4 Vr 08/09 Valladolid – El Balam – Rio Lagartos
Vanuit Valladolid gaan we via de (nog maar pas ontdekte) site van El Balam naar het natuurgebied Rio Lagartos. Dit bezoeken we ’s avonds per bootje doorheen de mangrove en we hopen er vele flamingo’s, pelikanen, krokodillen en misschien zelfs dolfijnen te zien.

5 Za 09/09 Rio Lagartos – Merida
We verlaten Rio Lagartos en gaan terug naar Merida.

6 Zo 10/09 Merida
Merida staat bekend om zijn Panamahoeden en hangmatten. Vandaag bezoeken we deze “witte stad” waar talloze marktjes te vinden zouden zijn.

7 Ma 11/09 Uxmal, Calcehtoc
Vandaag gaan we op ontdekking in het labyrint van gangen in de grotten van Calcehtoc. Naar het schijnt gaan we versteld staan middenin de wondere wereld van Uxmal’s magische mayatempels in de Puucheuvels.

8 Di 12/09 Merida (vrije dag) – Palenque (nachtbus)
Nog eventjes kuieren in Merida om dan met de nachtbus naar Palenque te vertrekken.

9 Wo 13/09 Palenque – Misol Ha
We bezoeken de waterval van Misol Ha, waar er de mogelijkheid is een deadride te doen, ook gewoon plonsen in het water gaat er zeker bij zitten! We overnachten in kleine hutjes net buiten de stad.

10 Do 14/09 Site Palenque – San Cristobal
Vandaag staat eerst de mayasite van Palenque op het programma, daarna reizen we door naar San Cristobal, een koloniaal stadje in het Chiapasgebergte van waaruit we uitstappen zullen doen naar dorpjes met maya-invloed, een canyon, enkele musea… Dit te voet, met openbaar vervoer, te paard of met de fiets.

11 Vr 15/09 Cañon de Sumidero en stad San Cristobal
Eerst gaan we met een motoroboot de cañon doorkruisen, daarna gaan we de stad verder verkennen evenals een stapje in het nachtleven zetten.

12 Za 16/09 S.J. Chamula en Zinancantan
Dit zijn twee indianendorpen waar we op bezoek gaan. Jammer genoeg zullen we daar hoogstwaarschijnlijk geen foto's kunnen trekken. Indianen geloven immers dat je door het nemen van een foto ook een deel van hun ziel wegneemt, dus fotocamera's worden daar niet op prijs gesteld.

13 Zo 17/09 Amantenango en El chiffon en Lagos de Montebello
Amantenango is een klein pottenbakkersdorpje, de Lagos de Montebello is een prachtig stukje natuur met 74 helderblauwe meren.

14 Ma 18/09 Montebello – lacanja
In lacanja vind je een kleine gemeenschap van Lacandon-indianen. Zij dragen witte gewaden en hebben lang en golvend haar. Hier zullen we ook overnachten.

15 Di 19/09 Jungel en Bonampak en Yaxchilan
Het Lacondónregenwoud nodigt uit tot een fascinerende jungletocht tot plots de mayastad Bonampak opduikt. Hier zijn de best bewaarde muurschilderingen van de Maya’s te zien. Een bootje voert ons langs de grens van Guatemala naar Yaxchilán, een site waar de roep van de brulaap koning is. Dit is de beste Mayasite van Mexico om wildlife te zien.

16 Wo 20/09 Chetumal via Calakmul
We willen graag naar de site van Calakmul. Deze site is niet toeristisch en er geraken is dus niet vanzelfsprekend. De vorige groepen zijn er niet in geslaagd er te geraken, wij doen opnieuw een poging om een bereidwillige Mexicaan te vinden die ons voor een prijsje tot Calakmul wil brengen.

17 Do 21/09 Calakmul
Hopelijk zijn we er geraakt en kunnen we vandaag dus Calakmul bezoeken. Hier kan je over begroeide paden door het tropisch regenwoud lopen, luisteren naar de jungle, orchideeën en bromelia's ruiken en de ruïnes van deze oude Mayastad beklimmen, vaak nagenoeg alleen!

18 Vr 22/09 Chetumal
In Chetumal is er een piratenford en het antropologisch museum van de Maya’s die we willen bezoeken.

19 Za 23/09 Tulum en hidden worlds
Tijd voor de kuststreek. Tulum is een site op een berg vlak aan de kust. Van hieruit zullen we een prachtig zicht hebben over de kuststreek! Vandaag willen we ook de ‘hidden worlds’ ontdekken en wagen we ons aan een snorkelavontuur bij het grote koraalrif.

20 Zo 24/09 Riviera
Het kustgebied ! Zon, zee en strand, vandaag lekker ontspannen aan de kust !

21 Ma 25/09 Isla Mujeres
In de plaats van naar het drukke, toeristische Cancún te gaan, gaan we per veerboot naar het eilandje Isla Mujeres (vrouweneiland) om uit te rusten van onze lange reis. Het is er een prachtplekje om te rusten op de witte stranden onder de palmbomen, te zwemmen in het helblauwe water, te snorkelen, te fietsen, cocktails te drinken en noem maar op! Daarna gaan we naar Cancún om een stapje in het nachtleven te zetten.

22 Di 26/09 Cancún – Brussel
Veel zullen we voor onze vlucht niet slapen (die vertrekt om 6u05 plaatselijke tijd in Cancún, dus moeten we daar zo rond 3u al aanwezig zijn) dus ja, feesten tot in de vroege uurtjes he! Om dan moe maar voldaan via Houston en New York terug te keren naar ons Belgenlandje.

23 Wo 27/09 Aankomst in Brussel
De aankomst in Zaventem is voorzien om 8u20 (weer als alles mee zit he!) en het vluchtnummer is voor de geïnteresseerden CO 60.

Voila, zoals je kan zien, reden genoeg om hier enorm naar uit te kijken he!!! We zullen geregeld onze mails wel ne keer kunnen checken, dus berichtjes altijd welkom!!!

groeties!

Sofie

xxx

Posted by fiezel 07:02 Comments (0)

(Entries 22 - 22 of 22) « Page .. 3 4 5 6 7 [8]