A Travellerspoint blog

site Tulum en Hidden Worlds

haai!
internettime! Na een vermoeiende nacht (veeeel te warm om te slapen en veeeeel te vroeg wakker) zag het er niet echt naar uit dat dit een super dagje ging worden. niets was minder waar! In de voormiddag gingen we naar de mayasite van tulum. Komen daar aan en... what the fuck, tussen de toeristen door kont ge hier en daar n stukje mayavestiging zien! We zijn dus duidelijk in de buurt van Cancun en de bussen toeristen stromen hier toe! Heel bizar als je uit de jungle komt waar je bijna als enige bezoeker tussen de half blootgelegde ruines kunt lopen. Hier alles aangelegd voor de toeristen: weggetjes, plantjes, gras, n strandje, ... Nu als je de toeristen, de afgebakende padjes en het lawaai dat de mensen bij hebben wegdenkt, was het ook wel n hele mooie site! zo aan de kust gelegen, echt idyllisch! We zijn gewoon die drukte niet gewoon! En voor mij blijft de site in Palenque echt wel de topper!

mexico_2_144.jpg

Het verschil in prijs is hier ook enorm. Voor een houten mayamasker, dat we in het begin niet wouden kopen omdat het zo'n gesleur is, kost hier 60 a 80 DOLLAR! (zo'n 7 keer meer dan waar we ze eerder hadden gezien... helaas dus!) Lang leve de toeristische streek! hehe, ge hoort me ni klagen hoor! twas gewoon effe heel bizar ineens: zoooo veel mensen! Dacht echt van: damn man, als jullie dat zo moeten bezoeken en geen een foto kunnen trekken zonder dat er ander mensen op staan... we hebben echt wel beter gezien! hihi!

mexico_2_151.jpg

mexico_2_161.jpg

mexico_2_163.jpg

Nu, twas echt verschrikkelijk heet wel, en er zijn er een aantal serieus verbrand gisteren aan het strand. (bij mij valt t nog mee) Yucatan (de staat waar we nu zijn) is beduidend warmer dan Chiapas (ligt meer in de bergen). Puffen dus! In de namiddag gingen we naar de Hidden Worlds... snorkelen! We propten ons in n duikpak, reddingsvestje aan, snorkeltje op en lampen mee! Met zn allen in n camionneke ( zo een met enkel het geraamte nog, en dan moeste we daar in recht staan) reden we n aantal km's tot er plots een gat in de grond verscheen! Hier moesten we dan in. Prachtig, zo'n volledige grotten onder water! Echt n heel apart wereldje! Nu we wat geoefend hadden, terug het busje op, naar n ander kot in de grond, volgende cenote! waarom we die tweedes deden werd al snel duidelijk, hier was veel minder plaats en uitkijken om je hoofd niet te stoten aan een of andere stalagtiet was echt wel noodzakelijk! ook hier weer een prachtig zicht onder water! De namiddag was dus echt wel super! Seffens gaan we nog ns n keertje uiteten, we hebben hier gisteren n heel goe mexicaans restaurantje/bar ontdekt, dus dat wordt smullen! hihi! Morgen rijden we door naar Isla Mujeres, een klein eilandje (ik geloof 4 op 8 km) vlakbij Cancun. Daar zullen we onze twee laatste nachtjes overnachten en maandag gaan we naar Cancun, doen daar n nachtje door, want rond 3u worden we al verwacht op de luchthaven. 6u05 plaatselijke tijd opstijgen (voor jullie 13u05) en woensdag 8u50 landen we dan in Brussel, als alles meezit!
Goedjes, kga jullie weer laten voor vandaag!
Tot later!
dikke zoen,
fie de kreeft
xxx

Posted by fiezel 10:58

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint